Τηλεφωνικό Κέντρο: 28920-29732 (4 γραμμές) & 28920-29730
Μεγάλη γκάμα προσφορών σε Εκτυπωτές στη σελίδα μας στο Facebook
Τηλεφωνικό Κέντρο: 28920-29732 (4 γραμμές) & 28920-29730
Καλώς ορίσατε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα!
  • Δημιουργία Λογαριασμού
  • Είσοδος
Κατηγορίες
0 Τεμάχια - 0,00€

Συμβατή Έναντι Γνήσιας Κασέτας

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Πληροφορίες σχετικά με τα γνήσια (OEM) μελάνια έναντι των συμβατών, που οι κατασκευαστές εκτυπωτών ΔΕΝ θέλουν να ξέρεις.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα εκπλαγείτε, όταν ανακαλύψετε το πόσο φθηνό είναι το κόστος των κασετών, που χρησιμοποιείται για τον εκτυπωτή σας. Οι κατασκευαστές βγάζουν χρήματα από ένα φθηνό στην ουσία υλικό όπως το μελάνι και ο γραφίτης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το μελάνι να θεωρείται σήμερα ένα από τα πιο ακριβά υγρά στον κόσμο ανά ml . Συνεπώς οι κατασκευαστές εκτυπωτών, για να μπορέσουν να διατηρήσουν τα κέρδη τους από τις δικές τους επώνυμες κασέτες, προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε οποιαδήποτε άλλα προϊόντα εκτός από τα δικά τους.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΣΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ (PRINTKING) EINAI ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ.

Ακολουθούν ερωτήσεις από τους πελάτες μας σχετικά με τις γνήσιες και συμβατές κασέτες και οι αντίστοιχες απαντήσεις, έτσι ώστε να σας βοηθήσουμε να έχετε μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη άποψη, για να μπορέσετε συνειδητά να κάνετε την σωστότερη επιλογή!

Θα λειτουργήσουν οι συμβατές κασέτες στον εκτυπωτή μου;

Σίγουρα! Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν συμβατά και ανακατασκευασμένα δοχεία κάθε μέρα. Αν στα προϊόντα υπάρχει εγγύηση ποιότητας ISO, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα λειτουργήσουν και θα είναι ίδια, αν όχι καλύτερα σε ποιότητα και απόδοση από τα γνήσια.

Είναι οι συμβατές κασέτες κατώτερες από τις γνήσιες (ΟΕΜ);

Πολλές εταιρείες κάνουν πλέον συμβατά για λογαριασμό τρίτων. Εάν έχετε επιλέξει έναν αξιόπιστο προμηθευτή, που τα προϊόντα του συνοδεύονται από Πιστοποίηση ISO (που σημαίνει ότι οι κασέτες έχουν γίνει με τις ίδιες αυστηρές προδιαγραφές με τις αντίστοιχες γνήσιες,όπως η PRINTKING), μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα έχετε την ίδια αν όχι και καλύτερη απόδοση και ποιότητα.

Θα προκαλέσει η χρήση συμβατών κασετών ζημιά στον εκτυπωτή μου;

Όχι! Αυτό είναι ένας μύθος, όπου οι κατασκευαστές εκτυπωτών αφήνουν να διαδοθεί, ώστε να μας ωθούν να αγοράζουμε πολύ ακριβά της γνήσιες κασέτες ΟΕΜ. Οι κασέτες και τα μελανοδοχεία του εκτυπωτή είναι αυτόνομες μονάδες, ξεχωριστές από την μονάδα του εκτυπωτή. Οι κασέτες, τόσο οι γνήσιες όσο και οι συμβατές μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να αποτύχουν, αλλά αυτό είναι πολύ σπάνιο περιστατικό ειδικά αν απευθύνεστε σε αξιόπιστες εταιρείες (όπως η PRINTKING) που προσφέρει εγγύηση άμεση αντικατάστασης στους πελάτες της.

Έχουν οι συμβατές κασέτες την ίδια εγγύηση όπως και οι γνήσιες;

Ναι. Μια αξιόπιστη εταιρεία συμβατών κασετών, (όπως η PRINTKING) θα προσφέρει στον πελάτη της, μια πλήρη εγγύηση σε όλα τα συμβατά προϊόντα της. Η εγγύηση αυτή είναι η ίδια και σε πολλές περιπτώσεις καλύτερη από τις εγγυήσεις των γνήσιων. Αυτό δείχνει την πλήρη εμπιστοσύνη που έχει η εκάστοτε εταιρεία, στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων της.

Έχουν οι συμβατές κασέτες την ίδια απόδοση ανά σελίδα όπως οι γνήσιες ΟΕΜ;

Ναι. Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις η απόδοση μιας συμβατής κασέτας είναι ακόμη μεγαλύτερη από την γνήσια, αφού είναι γεμισμένη στο μέγιστο. Θα διαπιστώσετε πολλές φορές ότι ενώ η τιμή μιας συμβατής κασέτας που η μέγιστη απόδοσή της είναι πχ 8000 σελίδες, να είναι περίπου η ίδια αν όχι και φθηνότερη από μια γνήσια κασέτα, που αποδίδει 2000 σελίδες. Αυτό κάνει τη συμβατή κασέτα τέσσερις φορές φθηνότερη από την γνήσια! Πάντοτε να λαμβάνετε υπόψιν σας την απόδοση του μελανοδοχείου ανά σελίδα και στο κόστος της, προτού καταλήξετε στην αγορά κασέτας. Μην βλέπετε απλά την τιμή της κασέτας.

Γίνονται όλες οι γνήσιες κασέτες ΟΕΜ από κατασκευαστές εκτυπωτών στις ΗΠΑ;

Όχι, οι περισσότερες γνήσιες κασέτες δεν έχουν γίνει από τους ίδιους τους κατασκευαστές εκτυπωτών. Έχουν κατασκευαστεί από τρίτους, για λογαριασμό τους, εφόσον πρώτα έχουν πάρει την άδεια να παράγουν αυτά τα επώνυμα προϊόντα. Αυτοί οι τρίτοι κατασκευαστές είναι οι ίδιοι που κάνουν και τα συμβατά/ανακατασκευασμένα δοχεία με τα ίδια αυστηρά πρότυπα ISO, απλά με διαφορετική εμπορική ονομασία. Οι άνθρωποι είναι πλέον ενημερωμένοι για το πολύ υψηλό κόστος που πληρώνουν για να πάρουν ένα επώνυμο προϊόν, το οποίο δεν αποδίδει περισσότερο από μια άγνωστη μάρκα. Κερδίστε χρήματα! Αγοράσετε μια συμβατή κασέτα, χωρίς να χάσετε σε ποιότητα και απόδοση.

Αν χρησιμοποιώ συμβατές κασέτες, θα ακυρώσουν την εγγύηση του εκτυπωτή μου;

Σίγουρα όχι! Θυμηθείτε, οι κατασκευαστές βγάζουν χρήματα από ένα φθηνό στην ουσία υλικό όπως το μελάνι και ο γραφίτης. Θα κάνουν ότι μπορούν για να σας πείσουν ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις κασέτες τους. Σύμφωνα με την νομοθεσία και την Προστασία Καταναλωτών, οι καταναλωτές έχουν πολλά δικαιώματα, όσον αφορά τις εγγυήσεις. Αν έστω και ένα μέρος της κασέτας δεν είναι «αυθεντικό», αλλά είναι ανακατασκευασμένο με ένα «γνήσιο ανταλλακτικό», τότε το μη γνήσιο ανταλλακτικό θα εξακολουθεί να θεωρείται κατάλληλο για το σκοπό αυτό, και ως εκ τούτου δεν θα ακυρωθεί η εγγύηση των κατασκευαστών.

Υπάρχει περίπτωση ο τεχνικός να προσπαθήσει να ακυρώσει την εγγύησή σας, επειδή χρησιμοποιείτε συμβατές κασέτες. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το κατάλληλο Τμήμα της Προστασίας Καταναλωτών για να αποζημιωθείτε.

Είναι, στην πραγματικότητα, παράνομο για έναν κατασκευαστή εκτυπωτών να απαιτήσει από τον καταναλωτή να χρησιμοποιεί μια συγκεκριμένη μάρκα μελανοδοχείου. Φανταστείτε αν όλοι οι κατασκευαστές το έκαναν αυτό! Τότε θα αναγκαζόμασταν να χρησιμοποιούμε μια συγκεκριμένη μάρκα σκόνη πλυσίματος στο πλυντήριο μας και ορισμένα επώνυμα εξαρτήματα στα αυτοκίνητά μας. Φυσικά, οι κατασκευαστές εκτυπωτών μπορούν να "συνιστούν" να χρησιμοποιούμε τα μελανοδοχεία τους και η αμφιβολία και ο φόβος, να σας αναγκάσει να αγοράσετε τα ακριβά προϊόντα τους. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πλέον επίγνωση για αυτές τις τακτικές και όλο και περισσότερο επιλέγουν ένα προϊόν με διαφορετικό εμπορικό σήμα, λιγότερο ακριβό, αλλά με την ίδια ποιότητα προϊόντος.